WELKOM OP DE HUGYCUP 2012 IN KOMODO NATIONAAL PARK

Komodo national park
SMY Ondina in Komodo Nationaal Park

200 miljoen mensen leven in een land die zij “Tanah Air Kita” noemen, ons land en water.
De rest van de wereld kent dit land onder de naam van INDONESIE

 I N D O N E S I E

Een land dat we alleen een beetje kunnen begrijpen aan de hand van indrukwekkende statistieken:
17,500 eilanden waarvan meer dan 6000 nog steeds onbewoond….maar wie heeft daar ooit iets van gehoord ?
Bjna 2 miljoen vierkante kilometer groot.
Zes zeeên die zich uitspreiden over een oppervlakte van meer dan 3 miljoen vierkante kilometer donkerblauwe dieptes en kleurrijke koraalriffen.
Tussen Zuid-Oost Azië en Australië, de grootste archipel in de wereld die zich uitstrekt over een lengte van 2000 km van noord naar zuid en meer dan 5000 km van Oost naar West.
In avonturlijk boeken lazen we zelf ooit verhalen die ons brac hten naar plaatsen zoals Bali, Borneo, Sumatra, Celebes, Makassar, Malakus en zoveel meer.

I S L A M    I N     I N D O N E S I E

Verschillende rassen en ethnische groepen leven er al eeuwen samen.
Dit is het grootste moslimland ter wereld, een gedogende islamisme dat goed samengaat met eeuwenoude culturen en die ook een belangrijke rol voor de vrouw toelaat in het sociale leven. Er zijn ook belangrijke bevolkingsgroepen van Christenen en Hindoes en animisme is nog steeds wijdverspreid in een mengelmoes met verschillende religies.
Deze kaleidoscope van geloofsovertuigingen, tradities en levensgewoontes maken dit land tot een absoluut juweeltje om te bezoeken.

V U L K A N E N

More than 100, many of them still active, including the infamous Krakatau in the Sunda Straits……..Yes, that is why Indonesia is also called “The Ring of Fire”

K O M O D O

Het Nationaal Park Komodo is gelegen in Indonesië, op de grens tussen de provincies Oost-Nusa Tenggara (Nusa-Tenggara Timur) en West-Nusa Tenggara (Nusa-Tenggara Barat).
Het nationaal park bestaat uit drie grotere eilanden – Komodo, Rinca en Padar – en een aantal kleinere. Het heeft een landoppervlakte van 603 km² en beslaat in totaal 1817 km². De eilanden zijn van vulkanische origine. Het totale gebied heeft ongeveer 4000 inwoners.
Nationaal Park Komodo is gesticht in 1980, in eerste instantie ter bescherming van de komodovaraan en zijn leefomgeving. Later zijn hier ook de algemene flora en fauna bijgekomen. In 1986 werd het nationaal park geaccepteerd als werelderfgoed door de UNESCO. Een van de diersoorten die er voorkomen is de komodovaraan.